aish... x kn tgk je... click lor....

Thursday, May 26, 2011

cuti.... cuti.... cuti....

assalamualikum n salam sejahtera kepada sume reader....
berdasarkan tajuk entry diatas... aq sedang shuti.... beb... selepas final yang men'jem'kan kepala aq... ngan soklan2 tahap pecah kepale... huhuhu.... setelah melalui minggu yg menghidupkan sel2 otak aq.... kini tibalah mase tuk membunuh sel2 otak aq supaya aq boley relex dalm 2 minggu ni.... huh 2 minggu je cuti... x best tul...kawan2 aq ad yg cuti 1 bulan, 2 bulan, 4 bulan pn ad.... aq 2 minggu jek(-_-") hmm... tulah...
memenuhkan aktiviti seharian aq ngan makan sebanyak2 makan.... aish... selang 30mnt makan...... makan.... makan.... makan... n smpila nasik or lauk abes....
then klu mknn da abes.... aq akn truskan ngan aktivity ke 2... iaitu....
yup... menonton tv... tgkla maharaja lawak.... csi.... cinta melody and lot other more.....
then.... some online.... with my uncit... skype.... ber fb....
and the last one is...
ad sape2 bley bbg cadangan... pe lg patut aq wat.....???


Wednesday, May 18, 2011

tuk budak ucuk n uncit...

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

Tuesday, May 17, 2011

Nape saye perlu jeles ngan my wife's student

helooo and gud mornin to all reader....
ha.... look... another entry..... you can laugh as u want... but in order to accomplish my task... i need to settle this entry....
as u all notice the title above.... my wife told me that i need to give her a few reason...

as for ur information... i do love kids....yeah i do... but rite now... im quite jeleous with my wife student...

there are reason why i say this....

its start when my wife said

wife: b ney kan ske tgk sowang budak ni... syafik namenye...
me: ish... ane ley ske2..
wife: ala gurau je.... tp an bile bunyi kompang je ney mesti cri dye...
me:tgk 2! huk majuk....
wife:ala guraula... tapi an klu tgk dye dr jaoh ala2 macho pn ad gak..., garang... tapi klu senyum sweet giler....
me:majuk sengsanggt....

here are facts bout children age 10-12
1. mereka perlukan perhatian..... and tugas cikgu adalah mendampingi mereka dan membimbing mereka.... while me???
2. mereka ari2 dapat jmpe cik salfawirda... aq?? 4 bln pn belum tentu jmpe beb....
3. period mereka ngan cik salfawirda.... 4 month.... how bout me??
4. mereka perlukan kasih sayang.... so mereka akn mengada2.... aq gak x dapat ngade2...

to ney..... i will be always jelous to them...
hahaha gurau2 saje.....

Monday, May 16, 2011

Selamat pagi cikgu!!!

 assalamualaikum dan selamat sejahtera... ha.. update lagi....
tajuk arini sbnrnye ditujukan kpd Cik salfawirda owner Heart Of Mine seperti yang korang sume thu cik kekasih melanjutkan pelajarannya di UNISEL dalam TESL(teaching of english as second language).. dan beliau kini sedang practical di sk sri jelok kajang...

meh2 i show u all pic bkal cikgu ni eh....

sempat lagi berposing yer....

yup anda x silap melihat dan saye x silap upload... yg kat tiang 2la cikgu...
ha... same je tinggi dye ngan murid dye....

seronok katenye mengajar kat situ.... hopefully... sume ok la ea.... n tuk Uncit.... mengajar betul2... tanggung jawab seorang cikgu ni... teramatlah berat dan besar... klu salah cikgu... salahla ank muridnye... Urm... by the way..... SELAMAT HARI GURU.... kepada sume cikgu yang ad..... selamat berjuang.... 

Sunday, May 15, 2011

indon ganyang????

ha... assalamualikum n selamat sejahtera para-para blogger sekalian.... tajuk kali ni mmg sangat best.... although bende ni sebenarnya hal lama.... dan telah termaktub dalam sejarah..

cerita lame....

Konfrontasi Indonesia-Malaysia atau yang lebih dikenal sebagai Konfrontasi saja adalah sebuah perang mengenai masa depan malaya, brunei, sabah dan serawak yang terjadi antara tanah melayu dan indonesia pada tahun 1962 hingga 1966.

Perang ini bermula apabila malaysia menggabungkan brunei, sabah, serawak. pengabungan tersebut ditentang oleh Presiden Soekarno.

sekarang????

Indonesia nih.. nak ganyang Malaysia… apasal??? ntahla... tak dinafikan rakyat Indonesia ramai yang baik-baik… cuma segelintir dari mereka yang terlalu aggressive yang nak menentang Malaysia. Diorang ni tak fikir ke apa yang Malaysia dah bagi kat Indonesia… Masa Tsunami dulu berapa ramai sukarelawan Malaysia yang pi bantu rakyat Aceh … berapa banyak duit orang Malaysia menderma pakaian, duit, barang makanan kat mereka masa Tsunami dulu. Bukan nak mengungkit tapi cuba sedar diri dulu. Cuba kira berapa ramai orang Indon yang bekerja kat Malaysia… dari pelbagai sektor ada je muka diorang… skunk ni gaji orang gaji RM800++ orang malaysia yang kerja kat 7-Eleven pun gaji basic baru RM 650++

Diorang nak serang Malaysia?.. atas sebab ap... kemungkinan ad diantara mereka yang mendengar berita tentang amah didera... memang aq sendiri akui yang ada di kalangan masyarakat malaysia yang buat mcm 2... tapi x semua... mungkin hanya 5% dari rakyat malaysia yang terbuat ke... sengaja buat ke... 2 WALLAHUALAM... hanya mereka yang tahu... betul salah 2 urusan mereka dengan Tuhan... memang btul setiap negara ad kelebihan masing2... dari segi populasi penduduk.. mmg mereka mendahului kita... jauh beb populasi kite ngan dye... kalau kata nak serang malaysia mmg boleh... tapi dari mengorbankan nyawa2 manusia yang tak ternilai harganya... bagus sangatlah pemimpin2 duduk semeja berbincang... kita ni serumpun... sebangsa... seagama... hidup berjiran lama dah... aq belum lahir lg pn da berjiran.... gado2 ni x bek.... tahukah kamu sedang kita bertengkar n bergaduh sesama sendiri... kafir2 yg munafik itu mentertawakan kita semua... kerana jika tercetus peperangan kedua2 negara ini akan jadi mcm israel n iraq... tp yang laenya... kedua2 negara akan hancur... dan amerika dan sekutunya hanya tertawa taktala kita menangis... kerana mereka telah hampir berjaya memecah belahkan umat islam....